Prázdniny s Broučkem

Kliknutím na dátum alebo čas zobrazíte podrobnosti predstavenia
Nedeľa, 12. 5. o 17:00 Kúpiť
Názov: Prázdniny s Broučkem
  2D Originálna verzia nevhodné pre vekovú skupinu maloletých do 12 rokov
Cena: od 5,00 €
Miesto: Mestské kultúrne stredisko Dolný Kubín
Námestie slobody 1269/3
026 01 Dolný Kubín
Zobraziť na mape

Našu dovolenku nič neprekazí!

Bára Poláková a Lukáš Príkazký sa vydávajú do Chorvátska s karavanom. A nielen takým hocijakým! Nečakané dedičstvo im prihrá karavan, ktorý sa odjakživa volá Brouček. A Jadran sa zdá byť na dosah... Cestou ich však čaká množstvo prekvapení a nečakaných zážitkov, s ktorými nepočítali. V ďalších úlohách sa predstavia Tomáš Jeřábek, čerstvý držiteľ Českého leva, Michal Isteník, Martin Sobotka, Pavel Zedníček, Marie Ludvíková, Pavel Nový a Patrik Děrgel.

„Ty si vybral miesto, kam pôjdeme, a ja som vybrala spôsob, ako sa tam dostaneme,“ Bára Poláková alias foodblogerka Monika sprisahanecky žmurká na svojho manžela Honzu, ktorého hrá Lukáš Příkazký, a odmieta zaradiť spiatočku. Nič na tom nemení, že on jej nadšenie nezdieľa a najradšej by sa čo najskôr schladil orosenou plechovkou piva na pláži v Chorvátsku. Tento rok sa pôjde k moru s karavanom. A nie hocijakým, ale s Broučkem! Jednoducho exkluzívna dovolenka. Alebo nie?

Neklimatizovaný červený obytný automobil pripravil horúce chvíle v horúcom lete nielen filmovým hrdinom, ale aj samotným filmárom. „Tak ako najväčšie filmové hviezdy, aj Brouček bol často svojhlavý a štáb sa musel prispôsobovať jeho náladám. Skoro by som povedal, rozmarom,“ hovorí pobavene producent filmu Pavel Vácha. Práve on stojí za filmami Párty Hárder, Keby to lepšie horelo a Prišla v noci. Posledná menovaná čierna komédia získala tri Ceny českej filmovej kritiky vrátane tej za najlepší film. Snímka získala aj dve z ôsmich nominácií na Českého leva. Získala ho za najlepšiu réžiu a najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe.

„Chcel som nakrútiť čisto českú komédiu pre celú rodinu. Film, v ktorom sa každý divák ľahko spozná v niektorej z postáv. A bude sa na ne rád pozerať nielen v lete, ale aj keď vonku mrzne,“ hovorí režisér Jiří Matoušek.

„S Jiřím a Pavlom sa poznám už niekoľko rokov, preto ma potešilo, keď mi zavolali a ponúkli mi hlavnú úlohu Moniky. Rozprávali sme sa spolu o scenári a štáb bol plný ich kamarátov, takže na pľaci vládla pohoda a pokoj. A to mi prinieslo spomienky na detstvo. S našimi sme hneď po revolúcii išli na dovolenku v karavane a bolo to veľké dobrodružstvo. Stále si z toho výletu pamätám nejaké drobnosti," opisuje svoje pocity z nakrúcania Bára Poláková.

Dĺžka podujatia: 87 minút
Rok výroby: 2024
Dátum lokálnej premiéry: 12. máj 2024

Prázdniny s Broučkem

Réžia: Jiří Matoušek • Hrajú: Bára Poláková, Lukáš Příkazký, Tomáš Jeřábek, Michal Isteník, Martin Sobotka, Pavel Zedníček, Pavel Nový, Marie Ludvíková, Patrik Děrgel